Thursday, April 29, 2010

DenYut kAsih MediK~


Alhamdulillah,,sykur kpd Allah cz sy dpt mnghbskn bku
Denyut Kasih Medik (pnulisny Dr Farhan Hadi) dlm ms 2 hri,,,huhu w’pn bg sesstngh org,,2 hri adlh ms yg lm utk mnghbskn sbuah bku,,tp bg sy i2 plg cept cz b4 ni sy mn ad mnt nk bc novel2 ni,,tp sbb bku ni cm islamik skt,,rs cm cuba try test r,,mn taw ngn izin Allah,,6t trpikat kot,,huhuhu dpndekkn cte yg mmg da pndek ni,,act sy nk ckp sal bku ni,,mmg bez r..rugi kpd sape2 yg nk jd doc,,tp xbc bku ni,,sy bkn nk jd doc pn,,w’pn amk asasi sn hyt kt PASUM tp juz nk taw cmne lar hdup jd doc ni…then,,sy pn mula lar mmbedh bku ni,,bku yg pnuh ngn ilmu2 yg brguna sbgai seorg muslim khussny n sbgai doc amny. Penulis mncoretkn ksh seorg doc yg brnm Muslih ktika jd doktor HO (houseman). YA ALLAH,,mmg pent eh jd doc ni,,ms HO lg r asyk kna on call je (on call ni krje luar wktu) tp dsebbkn tugs kpd msyrkt dan yg plg pnting cz kwjipn kpd ALLAH,,so dye tbh mnghdpi dugaan ini,,ms jd HO,,dye dtmptkn utk bkrje kt 5 jbtn kt Hospita Selyng..mcm2 cbrn yg dihdpi tp xprnh ptus asa..Hatiny sntiasa mngadu,mmohon kekuatn drp Yang Maha Esa. Sngguh hbt mnusia ini , w’pn dgn ksibukn krja,,tp xprnh lupa mnunaikn solat,,kwajipn utama bg setiap muslim…slepas bc bku ni jg,,bru ak sdr rupa2ny msh rmai lg mnusia yg kurg ilmu agma(w’pn taw sy pn kurg ilmu n msh mncari)..mreka anggap solat xwjib lam keadaan skt,,bhkn Allah telh mudhkn bg org skit utk solat,,,jka tdk mmpu brdiri,hndklh dduk,,,jka xmmpu,hndklh brbaring..bgitu indhnya Islam,,tp rmai yg xmnydariny..bgitulh yg ingn dsmpaikn dr Muslih kpd para peskitny bhawa skit yg Allah bg ni adlh supy hmbaNya lbh mndktkn diri kpdNya…sy rs spe2 yg tringn,,brmint nk jd doc,,ley ar bli bku ni..amt brguna ms anda jd seorg doc 6t..cmne nk tegkkn kmbali Islam n bwa suasana Islam lam hspital….spe2 yg xnk jd doc pn ley gak bc utk tmbh ilmu,,cz lam ni pn ad ilmu2 yg kte bleh mnfaatkn…novel ini mnggbungkn fiqh perubtn,fiqh wanita n fiqh cnta…so,,insya-Allah,,bku ni dpt leraikn persoaln anda lam 3 prkara ni sdikit demi sdkit..ok,,b4 tu,,nk bg descrption skit sal bku 2..keluaran TELAGA BIRU,,hrga RM23..(murh je),,tp ms sy beli lg murh cz ad akk kt kolej bli terus ngn isteri beliau,,(seorg pnsyarh) RM19 je..,so,,smoga korg enjoy bc bku ni..=)


Ok,,,hbz ckp sal bku,,skg bout myself lak,,hehhe xde pape yg menrk pn,,cuma ms sy tuls post ni sy ad kt lib,,bkn nk stdy pn,,tp sje nk rs suasana bru,,asyk duk trperap kt umh je,,mmg bosn kn…act,,sy tuls kt micrsoft word je dlu cz laptop ni mmg plik skit…xdpt wifi, xtaw r knp,,mybe lptop lm kot..hehehehe…skg bru kol 11,,rs cm cpt je ms brlalu...huhuhu..kpd yana,,ble nk dtg k.t??nk g jln2 ngn mu ni,,ckp nk g lib,,laz2 ak sorg2 gak duk lib ni…hahahha..w’pn mu xbc kot blog ak ni,,tp ak nk tuls jgk..hehehhe,,,ok,,last but not least,,(ceh cm esei lak),,,daa~assalamualaikum~

4 comments:

  1. Athifah! hehe belaja kat pasum yeh? kite kat uia . sebelah tu je haha

    ReplyDelete
  2. faddy,,awk asasi bpe taun??
    imran,,sm2.

    ReplyDelete
  3. salam..

    were we classmates back there at SS2??

    ReplyDelete